Dekkingsberekeningen

Bij evenementen op complexe locaties is het altijd aangeraden een dekkingsberekening te laten uitvoeren. Zo kunnen we zwakke punten in kaart brengen en kunnen we hierop anticiperen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Indoor: gloednieuwe gebouwen met de modernste isolatietechnieken, tunnels, kelders en grotten
  • Outdoor: bebouwde, bosrijke en bergachtige gebieden
  • In de wagen

Indoor dekkingsberekening

Walkies4Events - diensten - dekkingsberekeningen - indoor - BHVDoor de recentste bouw- en isolatietechnieken zijn nieuwe gebouwen vaak een kooi waarin signalen tussen 2 walkietalkies moeilijk binnendringen. Dit is belangrijke informatie wanneer we denken aan de veiligheid van medewerkers en bezoekers. Indoor dekkingsberekeningen voeren we dan ook vaak uit in het kader van BHV of BedrijfsHulpVerlening

Stel dat er niet voldoende dekking is, berekenen onze specialisten waar we welke tools plaatsen om te anticiperen op de zwakke plekken in het gebouw. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van vergunde walkietalkies in combinatie met repeaters. Deze repeater zorgt ervoor dat de straling wordt verdubbeld en je dus de gewenste zone volledig kan dekken. Hiervoor dient wel een zendvergunning aangevraagd te worden bij het BIPT.
Klik hier voor meer informatie over repeaters.

 


De kooi van Faraday in de wagen omzeilen

Walkies4Events - diensten - dekkingsberekeningen - kooi van Faraday in auto vermijden door antenneIn de wagen geldt het principe van de kooi van Faraday. De radiostralen van walkietalkies zijn niet sterk genoeg om in de wagen te zenden en te ontvangen.

Om dit te omzeilen, kan je gebruik maken van vergunde walkietalkies in combinatie met magneetvoetantennes. Deze antennes plaats je op het dak van de wagen en kan je met een kabel aansluiten op je walkietalkie. Voor het gebruik van vergunde walkietalkies dien je wel een zendvergunning aan te vragen bij het BIPT. 

 

 


Outdoor dekkingsberekening

Walkies4Events - diensten - dekkingsberekeningen - outdoorBij een outdoor dekkingsberekening proberen onze radiocommunicatiespecialisten zo veel mogelijk hinderende obstakels in kaart te brengen. Op basis hiervan maken we gebruik van een gespecialiseerd programma dat berekent of er voldoende dekking is.

Stel dat er niet voldoende dekking is, berekenen onze specialisten waar we welke tools plaatsen om te anticiperen op zwakke plekken. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van vergunde walkietalkies in combinatie met repeaters. Deze repeater zorgt ervoor dat de straling wordt verdubbeld en je dus de volledige gewenste zone kan dekken. Hiervoor dient wel een zendvergunning aangevraagd te worden bij het BIPT.
Klik hier voor meer informatie over repeaters.

Een andere manier om een slechte radiodekking te omzeilen, is het gebruik maken van onze SIM Trunk walkietalkies. Dit zijn toestellen die net als gewone walkietalkies werken, maar dan via het 2G/3G/4G- of Wifi-netwerk. Op alle locaties waar je dus GSM-dekking hebt, kan je de SIM Trunk walkietalkies gebruiken. 
Klik hier voor meer informatie over SIM Trunk walkietalkies.

Walkies4Events - diensten dekkingsberekeningen - dekkingskaart Mont Ventoux